Behandelingen

dieet-schepop-dietetiek

Begeleid afvallen

Afvallen zonder dieet, het kan echt! Bij Schepop Diëtetiek helpen we je bij afvallen op duurzame wijze. Wij zijn voorstander van leefstijlverandering en werken niet met een quick fix. Samen gaan we opzoek naar het best passende voedingspatroon in jouw leven.

Hukp bij aankomen

Begeleid aankomen

Gezond aankomen lijkt simpel maar dat is het vaak niet! Het kan behoorlijk lastig zijn. Schepop Diëtetiek kan je helpen bij aankomen op een gezonde manier. Als je wilt aankomen is het verleidelijk om meer ongezonde voeding te eten om meer calorieën binnen te krijgen maar dit is niet de juiste weg naar een gezond gewicht.

buikpijn

Buikklachten

Heb je last van winderigheid, buikpijn, diarree, moeilijk naar de WC kunnen of juist te vaak? Dan is er waarschijnlijk sprake van een disbalans in het spijsverteringsstelsel. Darmklachten zijn erg vervelend en komen veel voor. Er kunnen veel oorzaken zijn en soms is het lastig te achterhalen wat precies de klachten veroorzaakt.

diabetes

Voeding bij diabetes

Diabetes type 2 stoppen door middel van gezonde voeding, beweging, slaap en ontspanning. Het is mogelijk! Door op een andere manier te eten en bewegen kun je ervoor zorgen dat je lichaam weer gevoeliger wordt voor het hormoon insuline, waardoor je bloedsuiker lager en stabieler wordt. Er zijn zelfs mensen die helemaal geen insuline of medicijnen meer nodig hebben!

cholesterol2

Voeding bij verhoogd cholesterol

Een hoog cholesterolgehalte verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. Met een gezonde leefstijl kun je het cholesterolgehalte in het bloed verlagen. Ook kun je het goede HDL-cholesterolgehalte verhogen door middel van voeding.

bloeddruk

Voeding bij hoge bloeddruk

Een hoge bloeddruk is slecht voor je gezondheid. Je bloeddruk is de kracht waarmee je hart je bloed in je bloedvaten pompt. Hierdoor ontstaat er een druk op je bloedvaten. Deze druk moet niet te hoog worden. Een hoge bloeddruk, ook hypertensie genoemd vergroot namelijk de kans op hart- en vaatziekten. Gelukkig kun je met voeding en leefstijl je bloeddruk verlagen!

huid-problemen

Voeding bij huidproblemen

Voeding kan een groot verschil maken voor de gezondheid van je huid. Dat is best logisch, de huid is namelijk het grootste orgaan van de mens! Je huid is een weerspiegeling van wat er binnenin je lijf gebeurt. Zorg je niet goed voor je innerlijke gezondheid, dan heeft het smeren van crèmes geen zin. Je bent dan bezig met symptoombestrijding in plaats van de oorzaak bij de bron aan te pakken.

Schuiven naar boven