Diepvries vs verse groenten

Diepvries VS verse groenten🥦🥕

In mijn vorige post vertelde ik dat het belangrijk is om dagelijks voldoende groenten en fruit te eten voor een goede weerstand. Hoe kun je dit inpassen in je drukke leven als geen tijd hebt om uitgebreid te koken, niet graag in de keuken staat of voor de hele week boodschappen doet? ..

🥦Facts: Hoeveel vitamines er in verse groente zit is afhankelijk van hoelang je de groente bewaard. Hoe langer de bewaartijd, hoe meer vitamines er verloren gaan. Diepvriesgroente wordt na de oogst direct gewassen, geblancheerd en ingevroren, waardoor er weinig voedingsstoffen verloren gaan. Daardoor is diepvriesgroente een goed alternatief voor verse groente.

❗️Let op!Diepvriesgroente met extra toevoegingen, zoals spinazie à la crème vallen hier buiten.

🍅Conclusie: Diepvriesgroente is net zo gezond als verse groente en dus een makkelijke oplossing als je niet van koken houdt of wanneer je voor meerdere dagen boodschappen in huis wilt hebben. Je kunt ze langer bewaren en makkelijk doseren. Daarnaast kan het bijdragen aan de vermindering van voedselverspilling.

🥬Wil je de aller gezondste verse groente? Kies dan voor Hollandse seizoensgroenten. Deze komen uit ons eigen land en zitten boordevol vitaminen omdat ze minder lang onderweg zijn naar de supermark

SCHEPOP DIETETIEK

Diëtiste Marieke van de Schepop
Bachelor of Science Nutrition and Dietetics
Amsterdam
BIG GEREGISTREERD

Schepop diëtetiek op social media

Diëtist, Kortenhoef, ‘s- Graveland, Hilversum, Bussum, Laren, afvallen, dieetadvies, dieethulp, diëtetiek, diëtiste, gezonde voeding, voedingsadvies, diëtistenpraktijk, aankomen, overgewicht, Marieke van de Schepop, Schepop Diëtetiek, dieet

Zelf dieetadvies nodig? Maak een afspraak
  OOK VOOR DIEETADVIES BIJ

  Coeliakie
  Prikkelbare Darm Syndroom
  Voeding rondom de zwangerschap
  Sportvoeding

  SCHEPOP DIETETIEK

  Diëtiste Hilversum
  Diëtiste Kortenhoef
  Diëtiste ’s Graveland
  Diëtiste Bussum
   

  ADRES & CONTACT

  Diëtiste Marieke van de Schepop
  Tel: (035) 609 4220
  Zuidsingel 30
  1241 HB Kortenhoef

  Schuiven naar boven