
Home baked granola🍯
Hierbij mijn receptje voor heerlijke home baked granola. Het leuke van dit recept is dat je het naar je eigen smaak kunt invullen. Je kunt bijvoorbeeld agavesiroop in plaats van honing gebruiken, speculaaskruiden in plaats van kaneel, andere noten, zaden en gedroogde vruchten of kokosrasp toevoegen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingrediënten:
150 gram grove havermout vlokken
100 gram boekweit
3 eetlepels lijnzaad
3 handen grof gehakte gemengde noten
1 handje rozijnen
1 flinke theelepel kaneel
Snufje zout
2-3 eetlepels honing (naar smaak)
2 eetlepels kokosolie
1 eiwit ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Doe de havermout, boekweit, lijnzaad, grof gehakte noten, rozijnen, snufje zout en de kaneel in een kom. Smelt de kokosolie in de magnetron en voeg het samen met de honing toe en roer alles goed door. Klop een eiwit stijf en roer het ook door het mengsel. Spreidt de granola goed uit op een stuk bakpapier en bak het 30-40 minuten. Schep om de 5-10 minuutjes de granola om. Als de granola te snel bruin wordt, zet dan de oven iets lager. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze granola is glutenvrij. Heb je coeliakie let er dan op dat je havermout gebruikt met het glutenvrij label. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
SCHEPOP DIETETIEK

Diëtiste Marieke van de Schepop
Bachelor of Science Nutrition and Dietetics
Amsterdam
BIG GEREGISTREERD
Schepop diëtetiek op social media
Diëtist, Kortenhoef, ‘s-Graveland, Hilversum, Bussum, Laren, afvallen, dieetadvies, dieethulp, diëtetiek, diëtiste, gezonde voeding, voedingsadvies, diëtistenpraktijk, aankomen, overgewicht, Marieke van de Schepop, Schepop Diëtetiek, Dieet
Zelf dieetadvies nodig? Maak een afspraak

OOK VOOR DIEETADVIES BIJ
Coeliakie
Prikkelbare Darm Syndroom
Voeding rondom de zwangerschap
Sportvoeding
SCHEPOP DIETETIEK
ADRES & CONTACT
Zuidsingel 30
1241 HB Kortenhoef