Gezondheidstips

De kracht van een goed ontbijt!💪🏼

Eat the rainbow 🌈

Het zwarte goud! ☕️

Het circadiaans ritme is onze biologische klok. Het is het ritme van dag en nacht dat 24 uur duurt. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Tryptofaan, het aminozuur voor geluk en slaap! 🌟

Het idee dat voeding alleen belangrijk is om op gewicht te blijven is niet helemaal waar. 

Eten heeft veel verschillende functies. Vindt je het lastig om gezonde keuzes te maken? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Sporten is gezond! Maar vaak niet genoeg om af te vallen, hiervoor zal je ook je voedingspatroon aan moeten passen.

Heb je wel eens nagedacht over het woord ‘voeding’? Lees hier wat voeding echt betekend!

💥Don’t do crash diets!💥
Ben je van plan om een crash dieet te gaan volgen om aan je beach body te werken?☀️ Of ben je drastisch begonnen met crash diëten na de berichten over een verhoogd risico op het corona virus bij overgewicht?🦠

10000 Stappen🚶🏼‍♀️
Bewegen is belangrijk voor het behouden van een gezond gewicht, je bloedsomloop, je spieren en nog veel meer. Door het Corona virus moet je misschien thuiswerken en schiet beweging er bij in. Al dat binnen zitten daar word je lichaam niet blij van.

Knuffelen tegen stress🧡
Hoelang is het geleden dat jij iemand even goed hebt geknuffeld? En met goed bedoel ik 20 seconden lang! Dat is eigenlijk niet oke want knuffelen is super goed voor een mens en werkt stress verlagend. 
Kom op geef eens wat vaker knuffels!

Bij het aanleren van een nieuwe gewoonte heel belangrijk om klein te beginnen. Hou het makkelijk, leuk en haalbaar. Door klein te beginnen is je kans van slagen het grootst. Hoe vaker je een kleine verandering volhoudt, hoe verder je hersenen een nieuw  pad aanmaken naar jouw nieuwe gewoonte. 🧠

Let er op dat je genoeg water drinkt. Het is het advies om dagelijks zo’n 1,5 tot 2 liter water te drinken.
Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit water. Water is een bouwsteen en bevindt zich in de cellen van het lichaam.
gezond hydrateren is belangrijk!

Calorieën zijn een eenheid voor de hoeveelheid energie in voedsel. Je lichaam heeft energie nodig voor lichaamsprocessen. Dit zijn processen die altijd door gaan ook wanneer je niets doet of slaapt denk aan het laten kloppen van je hart, het op pijl houden van je lichaamstemperatuur en het verteren van voedsel.

Vitamine C, ook wel ascorbinezuur genoemd, draagt bij aan een goede weerstand en ondersteunt het immuunsysteem. Vitamine C is een antioxidant. Antioxidanten vangen schadelijke stoffen zoals sigarettenrook, ontstekingen en chemische stoffen uit het lichaam.
Hoe krijg je voldoende vitamine C binnen?
Je leest er alles over in mijn blog.

Vitamine D, ook wel Colecalciferol genoemd is belangrijk voor gezonde botten en tanden🦷. Daarnaast is vitamine D nodig voor een goede werking van de spieren en de weerstand. De zon☀️ in de belangrijkste bron van vitamine D. Onze huid kan onder invloed van zonlicht zelf vitamine D aanmaken. Daarnaast zit vitamine D ook in kleine hoeveelheden in dierlijke voeding

Waarom het getal op de weegschaal niets zegt. Je wilt graag afvallen, je bent goed bezig met gezond eten en bewegen en je voelt je fit. Maar als je de volgende ochtend op de weegschaal staat is je gewicht hetzelfde gebleven of zelfs gestegen. Herkenbaar? In deze post leg ik uit waarom het beter is om niet dagelijks op de weegschaal te staan. 

Schuiven naar boven