Hydrateren!

hydrateren

Hydrateren! 💦

De zomer komt er weer aan! Dat betekend warmte en zon. Let er op dat je tijdens warme zomerdagen genoeg water drinkt. Het is het advies om dagelijks zo’n 1,5 tot 2 liter water te drinken. 
Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit water. Water is een bouwsteen en bevindt zich in de cellen van het lichaam. Daarnaast heb je water nodig voor het oplossen van voedingsstoffen in de darmen, het afvoeren van afvalstoffen en het reguleren van je lichaamstemperatuur. Het is dus belangrijk dat je met dit warme weer het vocht dat je verliest weer aanvult. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Drink bij voorkeur geen frisdranken of vruchtensappen, deze bevatten zuur wat slecht is voor je tanden. Daarnaast kunnen de suikers leiden tot gewichtstoename. Kies bij voorkeur voor water, thee, melk of koffie.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vindt je het lastig om genoeg te drinken? Dan kan je ook vocht halen uit groente en fruit, zoals komkommer, watermeloen, aardbeien, appels en tomaten.

 
 

SCHEPOP DIETETIEK

Diëtiste Marieke van de Schepop
Bachelor of Science Nutrition and Dietetics
Amsterdam
BIG GEREGISTREERD

Schepop diëtetiek op social media

Diëtist, Kortenhoef, ‘s-Graveland, Hilversum, Bussum, Laren, Afvallen, dieetadvies, dieethulp, diëtetiek, diëtiste, gezonde voeding, voedingsadvies, diëtistenpraktijk, aankomen, overgewicht, Marieke van de Schepop, Schepop Diëtetiek, Dieet

Zelf dieetadvies nodig? Maak een afspraak
  OOK VOOR DIEETADVIES BIJ

  Coeliakie
  Prikkelbare Darm Syndroom
  Voeding rondom de zwangerschap
  Sportvoeding

  SCHEPOP DIETETIEK

  Diëtiste Hilversum
  Diëtiste Kortenhoef
  Diëtiste ’s Graveland
  Diëtiste Bussum
   

  ADRES & CONTACT

  Diëtiste Marieke van de Schepop
  Tel: (035) 609 4220
  Zuidsingel 30
  1241 HB Kortenhoef

  Schuiven naar boven