Sporten om af te vallen

Sporten om af te vallen

Sporten is gezond! Sporten verminderd de kans op hart- en vaatziekten, bevorderd de spijsvertering, verbeterd je conditie, en verminderd stress. Daarnaast verbrand je met sporten calorieën, dat maakt het makkelijker om af te vallen. Maar alleen sporten is vaak niet genoeg om af te vallen, hiervoor zal je ook je voedingspatroon aan moeten passen. Afvallen bestaat voor 80% uit gezond eten en voor 20% uit bewegen. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Waarom is voeding zo belangrijk?
Om af te vallen moet je minder eten dan je verbrand. Om calorieën te verbranden met sport moet je veel moeite doen. Met een half uur hardlopen verbrand je bijvoorbeeld maar zo’n 300 kcal. 
Met gevulde koek, een Snickers of een portie chips krijg je ongeveer net zo veel kcal binnen. 
Na het sporten heb je ook vaak trek, het is natuurlijk belangrijk om na een work out een voedzame maaltijd te eten, maar pas op dat je niet gaat overeten omdat je zo’n goede work out hebt gedaan. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De combinatie van sporten en gezonde voeding is de perfecte manier om af te vallen. Eet gezond en niet te weinig, zodat je metabolisme optimaal functioneert. Je kunt afvallen als je gezond eet en niet sport, maar andersom is het lastig. Zorg ervoor dat je hier een goede balans in vindt.

Wil je graag afvallen of fitter worden en heb je hier hulp bij nodig? Neem dan contact met ons op!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

SCHEPOP DIETETIEK

Diëtiste Marieke van de Schepop
Bachelor of Science Nutrition and Dietetics
Amsterdam
BIG GEREGISTREERD

Schepop diëtetiek op social media

Diëtist, Kortenhoef, ‘s- Graveland, Hilversum, Bussum, Laren, afvallen, dieetadvies, dieethulp, diëtetiek, diëtiste, gezonde voeding, voedingsadvies, diëtistenpraktijk, aankomen, overgewicht, Marieke van de Schepop, Schepop Diëtetiek, dieet

Zelf dieetadvies nodig? Maak een afspraak
  OOK VOOR DIEETADVIES BIJ

  Coeliakie
  Prikkelbare Darm Syndroom
  Voeding rondom de zwangerschap
  Sportvoeding

  SCHEPOP DIETETIEK

  Diëtiste Hilversum
  Diëtiste Kortenhoef
  Diëtiste ’s Graveland
  Diëtiste Bussum
   

  ADRES & CONTACT

  Diëtiste Marieke van de Schepop
  Tel: (035) 609 4220
  Zuidsingel 30
  1241 HB Kortenhoef

  Schuiven naar boven