Tryptofaan

Tryptofaan, het aminozuur voor geluk en slaap! 🌟

Tryptofaan is een essentieel aminozuur. Dat betekent dat je lichaam het niet zelf aanmaakt en dat je het aminozuur binnen moet krijgen uit voeding. Een aminozuur is een deeltje van een eiwit.
Tryptofaan is belangrijk voor de aanmaak van melatonine en serotonine. Melatonine is een stofje dat je lichaam ’s avonds aanmaakt en ervoor zorgt dat je slaperig wordt. Serotonine zorgt ervoor dat je goed in je vel zit. Super belangrijk voor een goede nachtrust en om lekker in je vel te zitten dus!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Waar zit tryptofaan in?
Tryptofaan zit onder andere in eiwitrijke voeding zoals: melk, kaas en gevogelte. Ook zit het plantaardige voeding zoals haver, banaan, (gedroogde) pruimen, chocolade, pompoempitten, sesamzaad, zonnebloempitten, amandelen, sojabonen en linzen.

Pompoenpitten en sesamzaadjes zijn echt een top bron van tryptofaan.
Tip! Strooi een handje pitten over de (plantaardige) yoghurt met fruit bij het ontbijt of strooi een handje sesamzaadjes over je Aziatische wok gerecht.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

SCHEPOP DIETETIEK

Diëtiste Marieke van de Schepop
Bachelor of Science Nutrition and Dietetics
Amsterdam
BIG GEREGISTREERD

Schepop diëtetiek op social media

Diëtist, Kortenhoef, ‘s- Graveland, Hilversum, Bussum, Laren, afvallen, dieetadvies, dieethulp, diëtetiek, diëtiste, gezonde voeding, voedingsadvies, diëtistenpraktijk, aankomen, overgewicht, Marieke van de Schepop, Schepop Diëtetiek, dieet

Zelf dieetadvies nodig? Maak een afspraak
  OOK VOOR DIEETADVIES BIJ

  Coeliakie
  Prikkelbare Darm Syndroom
  Voeding rondom de zwangerschap
  Sportvoeding

  SCHEPOP DIETETIEK

  Diëtiste Hilversum
  Diëtiste Kortenhoef
  Diëtiste ’s Graveland
  Diëtiste Bussum
   

  ADRES & CONTACT

  Diëtiste Marieke van de Schepop
  Tel: (035) 609 4220
  Zuidsingel 30
  1241 HB Kortenhoef

  Schuiven naar boven