Vitamine D

Vitamine D ☀️

 

Vitamine D, ook wel Colecalciferol genoemd is belangrijk voor gezonde botten en tanden🦷. Daarnaast is vitamine D nodig voor een goede werking van de spieren en de weerstand. De zon☀️ in de belangrijkste bron van vitamine D. Onze huid kan onder invloed van zonlicht zelf vitamine D aanmaken. Daarnaast zit vitamine D ook in kleine hoeveelheden in dierlijke voeding. Vette vis bevat relatief veel vitamine D, daarna volgen vlees, kip, ei en boter met kleine hoeveelheden vitamine D. Omdat voeding van nature weinig vitamine D bevat wordt het toegevoegd aan halvarine, margarine en bak- en braadproducten.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍴De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D is 10 microgram per dag tot 70 jaar. Boven de 70 jaar is het advies 20 microgram vitamine D per dag .
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het advies is om dagelijks 15 tot 30 minuten met in ieder geval je hoofd en handen onbedekt in de zon te zijn. Dat kwartiertje op de fiets 🚲 naar het werk kan dus toch net genoeg zijn om jou dagelijkse portie vitamine D binnen te krijgen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Heb je een kantoorbaan en kom je weinig buiten? Eet je nooit vette vis of ben je ouder dan 70 jaar? Dan kan het raadzaam zijn om een vitamine D supplement te gebruiken ter aanvulling. Let op! Gebruik het supplement bij voorkeur bij de maaltijd🥪. Vitamine D is een vet oplosbaar vitamine en kan zonder vet niet worden opgenomen.

SCHEPOP DIETETIEK

Diëtiste Marieke van de Schepop
Bachelor of Science Nutrition and Dietetics
Amsterdam
BIG GEREGISTREERD

Schepop diëtetiek op social media

Diëtist, Kortenhoef, ‘s- Graveland, Hilversum, Bussum, Laren, afvallen, dieetadvies, dieethulp, diëtetiek, diëtiste, gezonde voeding, voedingsadvies, diëtistenpraktijk, aankomen, overgewicht, Marieke van de Schepop, Schepop Diëtetiek, dieet

Zelf dieetadvies nodig? Maak een afspraak
  OOK VOOR DIEETADVIES BIJ

  Coeliakie
  Prikkelbare Darm Syndroom
  Voeding rondom de zwangerschap
  Sportvoeding

  SCHEPOP DIETETIEK

  Diëtiste Hilversum
  Diëtiste Kortenhoef
  Diëtiste ’s Graveland
  Diëtiste Bussum
   

  ADRES & CONTACT

  Diëtiste Marieke van de Schepop
  Tel: (035) 609 4220
  Zuidsingel 30
  1241 HB Kortenhoef

  Schuiven naar boven