Werkwijze

Eerste contact

De huisarts kan je doorverwijzen voor een consult bij de diëtist. Bij doorverwijzing krijgt je een verwijsbrief. Met een verwijsbrief heb je altijd recht op vergoeding door de zorgverzekeraar. 

Ook zonder verwijzing kun je bij mij terecht. Een afspraak zonder verwijsbrief wordt DTD (Directe Toegankelijkheid Dietist) genoemd. Een DTD wordt door (bijna) alle zorgverzekeraars vergoed. Check zelf bij je eigen zorgverzekeraar of diëtetiek zonder verwijsbrief wordt vergoed. Dit kan onverwachte kosten voorkomen.

 

Intake gesprek

Het eerste consult duurt ongeveer 60 minuten. Tijdens dit consult bespreken we je hulpvraag en eventuele gezondheidsklachten. Tevens bespreken we je huidige voedingsgewoonten, leef- en woonomstandigheden en natuurlijk je wensen en voorkeuren voor het dieetadvies. Tijdens het eerste consult geef ik tips waar je direct mee aan de slag kunt. Ook is het mogelijk een voorbeelddagmenu op maat te ontvangen. Aan het eind van het eerste consult plannen we een vervolgconsult. Het is gebruikelijk dat het vervolgconsult 4 tot 6 weken later plaatsvindt. 

 

Vervolgconsult

Een vervolgconsult duurt ongeveer 30 minuten. Tijdens het vervolgconsult bespreken we je ervaringen met het dieetadvies en hoe het voedingspatroon en de levensstijl verder kunnen worden verbeterd.

 

 Huisbezoek

Ben je niet in staat om naar de praktijk te komen? Dan is het mogelijk om een afspraak voor een bezoek aan huis te maken.

Afspraak maken?

Voor het maken van een afspraak kun je bellen naar
(035) 609 4220

Of klik op de onderstaande knop om een afspraak te maken

Wat kun je verwachten?

Lekker en gevarieerd blijven eten en toch afvallen

Weer lekker in je vel zitten 

Een betere conditie krijgen

Veroudering tegengaan

Lichamelijke klachten verminderen of verdwijnen

Je favoriete kleding weer dragen

Van je medicatie af komen 

Schuiven naar boven