Orthomoleculair therapeut

Wat is een Orthomoleculair therapeut?

Ik ben geen standaard diëtist. Naast diëtist ben ik namelijk ook orthomoleculair therapeut. Als orthomoleculair therapeut benader ik gezondheid holistisch. Dat houdt in dat ik niet alleen naar een specifieke klacht kijk, maar naar het totaalplaatje, je hele leefwijze. Ik ben er van overtuigd dat alle lichamelijke processen met elkaar verbonden zijn. Ontstaat er een disbalans, dan kun je vervelende lichamelijke klachten krijgen. Heb je veel stress in het dagelijks leven? slaap je slecht? beweeg je te weinig? heb je maag- of darmklachten of gebruik je medicijnen? Dit zijn allemaal voorbeelden van onderdelen die ik meeneem tijdens de consulten. Het totaalplaatje is van belang, past de puzzel perfect in elkaar? Dan voel je je fit en vitaal! 

‘Lichaam en geest zijn meer met elkaar verbonden dan je in eerste instantie zou denken. Wist je dat, wanneer je alleen al aan eten denkt, je spijsverteringsstelsel aan het werk gaat?’ 

Als orthomoleculair therapeut ga ik op zoek naar oplossingen om het lichaam zo goed mogelijk te ondersteunen en weer op gang te krijgen. Dit kan door middel van voeding, beweging en leefstijl. Om te beginnen kijk ik altijd naar wat iemand in zijn mond stopt, het eetpatroon. Eet iemand te veel of te weinig? Kauwt iemand wel goed op zijn eten? Verteert iemand zijn eten wel goed? Hoe is de stoelgang? Voeding is altijd de basis die op orde moet zijn.

Maar soms kan het ook nodig zijn om tijdelijk een voedingssupplement in te zetten zoals vitamine D, magnesium, omega-3 of bijvoorbeeld probiotica. 

Afspraak maken?

Voor het maken van een afspraak kun je bellen naar
(035) 609 4220

Of klik op de onderstaande knop om een afspraak te maken

KWALITEIT

Diëtiste Marieke van de Schepop
Bachelor of Science Nutrition and Dietetics
Amsterdam
BIG GEREGISTREERD

SCHEPOP DIETETIEK

Diëtiste Hilversum
Diëtiste Kortenhoef
Diëtiste ’s Graveland
Diëtiste Bussum
 

ADRES & CONTACT

Diëtiste Marieke van de Schepop

Tel: (035) 609 4220
Zuidsingel 30
1241 HB Kortenhoef

Schuiven naar boven