Over mij

Over mij

Beste lezer, leuk dat je meer over mij wilt weten! Ik ben Marieke van de Schepop. Ik hou van gezond en lekker eten en heb grote passie voor gezondheid, sporten en reizen. Crossfit is een van mijn verslavingen!  

Mijn interesse in voeding begon toen ik op 16-jarige leeftijd de diagnose PCOS kreeg en startte met het aanpassen van mijn eet- en leefpatroon. Ik begon op mijn voeding te letten en intensief te sporten. Deze ervaring heeft mij doen besluiten om de vierjarige opleiding Voeding en Diëtetiek aan de HvA in Amsterdam te volgen en in 2017 succesvol af te ronden. Sinds begin 2018 werk ik als zelfstandig diëtiste bij verschillende gezondheidscentra in de regio en sinds januari 2020 in mijn eigen praktijk Schepop Diëtetiek in Kortenhoef. Mijn missie is mensen te adviseren over een gezond eet- en leefpatroon en daarmee ziektes en ongemakken zoveel mogelijk te verhelpen of voorkomen. Ik weet uit eigen ervaring dat veel gezondheidsproblemen kunnen worden voorkomen door bewust om te gaan met wat je eet en hoe je beweegt. Ik wil je daar graag bij helpen!

 
Orthomoleculair Therapeut

Na twee jaar werkzaam te zijn geweest als diëtiste vond ik dat er wat ontbrak aan mijn kennis over bijvoorbeeld hormonale klachten, vermoeidheidsklachten, acnè en huidproblemen. Deze onderwerpen zijn namelijk onderbelicht gebleven tijdens de opleiding. Na enig zoeken naar een juiste opleiding, ben ik in september 2020 gestart met de post HBO-opleiding Orthomoleculair therapeut. In april 2021 heb ik deze opleiding succesvol afgerond. Een orthomoleculair therapeut onderzoekt of klachten van een cliënt het gevolg zijn van een verstoorde voedingstoffenhuidhouding en probeert die huishouding te optimaliseren door middel van vitamines en mineralen. Deze therapie is een onderdeel van de natuurgeneeskunde.

Door mijn kennis en werkervaring ben ik in staat om wetenschappelijk bewezen voedingsinterventies en orthomoleculaire behandelmethoden te combineren en mijn cliënten een passend en overwogen advies te geven.

 

Opleidingen en Scholingen

  • HBO voeding en diëtetiek (4-jarige HBO opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam)
  • SLIMMER gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)
  • Orthomoleculair therapeut
  • Darmmicrobioom – Medivere
 
 
 
Marieke van de Schepop Diëtiste

Afspraak maken?

Voor het maken van een afspraak kun je bellen naar
(035) 609 4220

Of klik op de onderstaande knop om een afspraak te maken

Schuiven naar boven