Voeding bij hoge bloeddruk

Voeding bij hypertensie

Een hoge bloeddruk is slecht voor je gezondheid. Je bloeddruk is de kracht waarmee je hart je bloed in je bloedvaten pompt. Hierdoor ontstaat er een druk op je bloedvaten. Deze druk moet niet te hoog worden. Een hoge bloeddruk, ook hypertensie genoemd vergroot namelijk de kans op hart- en vaatziekten.
Gelukkig kun je met voeding en leefstijl je bloeddruk verlagen!

Wist je dat na de menopauze het risico op een te hoge bloeddruk stijgt door hormonale veranderingen?

Alleen minder zout eten is vaak onvoldoende om weer een gezonde bloeddruk te krijgen. Door gezonder te eten, dagelijks te bewegen en meer te ontspannen kun je de bloeddruk verbeteren. Heb je overgewicht, dan kan het raadzaam zijn om een paar kilo af te vallen. Maar er zijn ook specifieke voedingsmiddelen die bijdragen aan een gezonde bloeddruk. Heeft u hulp nodig bij het verlagen van uw bloeddruk? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. 

Verzekerd? dan wordt uw behandeling vergoed*

Alle zorgverzekeraars in Nederland vergoeden vanuit de basisverzekering de eerste 180 minuten dieetadvisering per jaar. Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan heb je mogelijk recht op meer uren vergoeding. Je kunt dit lezen in de polisvoorwaarden van je verzekering of neem hierover contact op met jouw zorgverzekeraar.

* Mits het eigen risico is verbruikt

Afspraak maken?

Voor het maken van een afspraak kun je bellen naar
(035) 609 4220

Of klik op de onderstaande knop om een afspraak te maken

Schuiven naar boven