Voeding bij verhoogd cholesterol

Voeding bij hypercholesterolemie 

Een hoog cholesterolgehalte verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. Met een gezonde leefstijl kun je het cholesterolgehalte in het bloed verlagen. Ook kun je het goede HDL-cholesterolgehalte verhogen door middel van voeding.

Wist je dat je een gezonde hoeveelheid cholesterol nodig hebt voor de aanmaak van vitamine D?

Door gezonder te eten, dagelijks te bewegen en meer te ontspannen kun je de cholesterol verlagen. Heb je overgewicht, dan kan het raadzaam zijn om een paar kilo af te vallen. Met een gezonde leefstijl verlaag je je cholesterol en voorkom je gezondheidsproblemen of medicatie. Pijlers voor een gezond cholesterolgehalte:

  • gezond eten: eet gezonde vetten en vermijd ongezonde vetten staan 
  • afvallen bij overgewicht: vooral buikvet verhoogt het cholesterolgehalte
  • voldoende bewegen: bijvoorbeeld dagelijks 30 minuten wandelen 
  • stoppen met roken

Er zijn ook specifieke voedingsmiddelen die bijdragen aan het verbeteren van het cholesterolgehalte. Heeft u hulp nodig bij het verlagen van uw cholesterolgehalte? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. 

Verzekerd? dan wordt uw behandeling vergoed*

Alle zorgverzekeraars in Nederland vergoeden vanuit de basisverzekering de eerste 180 minuten dieetadvisering per jaar. Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan heb je mogelijk recht op meer uren vergoeding. Je kunt dit lezen in de polisvoorwaarden van je verzekering of neem hierover contact op met jouw zorgverzekeraar.

* Mits het eigen risico is verbruikt

Afspraak maken?

Voor het maken van een afspraak kun je bellen naar
(035) 609 4220

Of klik op de onderstaande knop om een afspraak te maken

Schuiven naar boven